Новина: Фондация „Надеждата на Пазарджик“ награди още шест талантливи деца и младежи
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
четвъртък 03 октомври 2019 - 16:45:22


Фондация за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“, учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, връчи за пореден път на тържествена церемония в БТА - Пазарджик финансови стимули на 6 деца с постижения в науката и спорта. На връчването присъстваха председателят на фондацията Иван Неделчев, председателят на Сдружението на предприемачите  Димитър Събев и Роман Цветков, член на УС на Фондацията.
Фондация

„Това е нашият начин да покажем, че оценяваме усилията Ви да бъдете добри и в спорта, и в науките, и в училище“, заяви Иван Неделчев преди официалното награждаване.

Всички отличени деца и младежи са не само отлични ученици, но и с изявени таланти и постижения в различни сфери на науката и спорта. Класирани са на национално или международно ниво.

Общият брой на отличените до момента деца е 51, както и три колективни награди. Подкрепата за младите таланти във финансово отношение до момента възлиза общо на 19400 лв. Днес ще бъдат отличени още 6 деца, а сумата, с която са наградени талантите на Пазарджик е 2500 лв, като общата сума, раздадена от Фондацията достигна 21900 лв.

„Чрез тази наша инициатива се надяваме и да създадем култура за учредяване на подобни фондове, култура за дарителството, което да подпомага талантите на Пазарджик и лично аз се надявам един ден да стимулираме деца с постижения не със сумата от 20 хиляди лева, а с 200 хиляди лева. Надявам се да бъдат обхванати повече успешни деца и да се предоставят по-високи стимули за постиженията им“, заяви председателят на Сдружението на предприемачите Димитър Събев.

Финансови стимули за успехите си днес получиха Деян Фархан Азми  – ученик на ПМГ „Константин Величков“, с успехи в английския език, математиката и информационните технологии; Томас Мирослав Григоров, възпитаник на МГ „Константин Величков” гр.Пазарджик, състезател на СК ”Шампион” Пазарджик; Михаела Стоянова Зонова, ученичка от ЕГ „Б. Брехт“ и състезателка на СК „Шампион“, Виктория Георгиева Стойнова - възпитаничка на ЕГ „Б. Брехт“, състезател на СК „Шампион“, Любомир Иванов Германов, възпитаник на Спортно училище – Пазарджик, състезател на СК „Шампион“ и Стоил Валериев Малинов, студент в УНСС с успехи в правните науки.

След като получи грамотата си Стоил Малинов поздрави учредителите на Фондацията в лицето на Сдружението на частните предприемачи и работодатели за инициативата им. „Адмирации и поздравления за това, което правите, за това, че подпомагате талантите на Пазарджик“, заяви Стоил Малинов. Той е студент по „Право“ в УНСС с редица награди, участия и публикации по правни въпроси и с отличен успех – едно от изискванията на Фондацията. „Бих искал да споделя реакцията на мои състуденти от УНСС, когато тръгнах да  събирам документи за кандидатстване пред Фондацията. Моите колеги от Хасково, Димитровград, Пловдив с изненада и учудване реагираха, защото в техните градове няма такава инициатива или те не знаят да има. Затова мога да кажа, че Вие давате изключителен пример“, заяви още Стоил Малинов по време на връчването на наградата си. „Отделно за мен финансовата помощ е важна, аз разчитам на нея, както и на стипендиите, защото благодарение на тази подкрепа не се налага да се ангажирам с трудово място, а имам възможност в това време да се подготвям и да уча“, каза още Малинов.
 
 
 
 
СПИСЪК НА НАГРАДЕНИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ:

 
Деян

Деян Фархан Азми – 300 лв
Ученик в 9 „а“ клас на ПМГ „Константин Величков“;
С успехи в английския език, математиката и информационните технологии. Класиран на 3 място (от 56 ученици в страната) в Националното състезание по чужди езици,  речеви и комуникативни умения, организирано от „Аз мога — тук и сега” и Американския Университет в България. На Националната олимпиада по английски език е получил 80.5 точки. от възможни 100 точки, което най-висок резултат в областта в групата на осмокласниците. По математика и информационни технологии е класиран за областен кръг. Успехът му в училище е отличен 6,00.
 
 
 
 
Томас

Томас Мирослав Григоров – 300 лв
На 11 години, възпитаник на МГ „Константин Величков” гр.Пазарджик, състезател на СК ”Шампион” Пазарджик с успехи в плуване, триатлон и модерен петобой, както в България, така и в чужбина. Като 11-годишен много често участва в състезания с по-големи от него деца, но успехите му са завидни: държавен шампион Триатлон-Спринт-гр.Русе,30.06.2019 г. държавен шампион Триатлон-Спринт-СОК Камчия,15.09.2019 г. Три златни медала: 50м.Бътерфлай на плувен турнир ”Шампион” гр.Пазарджик-27.02.2019 г., 100 м.св.стил на плувен турнир ”Шампион” гр.Пазарджик-27.02.2019 г. и 100 м. Съчетано плуване на плувен турнир ”Шампион” гр.Пазарджик-27.02.2019 г.; 4 сребърни медала: на 200 м. Съчетано плуване на 6-ти плувен турнир „Русалка” гр.Стара Загора-10.03-11.03.2019 г., от ДП Акватлон- гр.Сандански, от ДП Дуатлон-16.06.2019 г.гр.Плевен, и отборно група 12 годишни от Държавното първенство по Модерен петобой-29.06.2019 г. гр.Шумен; 2 бронзови медала 100 м.свободен стил на 6-ти плувен турнир „Русалка”гр.Стара Загора-10.03-11.03.2019 г. и отборно група 12 годишни от Държавното първенство по Модерен петобой-17.03.2019 г. гр.Пазарджик.  Освен постиженията в спорта Томас Григоров е и отличен ученик, приет е в МГ ”Константин Величков” с висок бал – обучение от 5-ти клас. Пълен отличник.
 
 
 
 
Михаела

Михаела Стоянова Зонова – 400 лв
Ученичка от ЕГ „Б. Брехт“, 10 клас,
Тя е от награждаваните до момента деца, активна спортистка е, с успехи в плуването и петобоя, като в същото време е отлична ученичка. Годината беше изключително успешна за нея, защото спечели квота и се състезава за Националния отбор на България на Световното първенство по модерен петобой за 17 г. и 19 г., в което участваха 326 състезатели от 40 държави. На Световното Михаела подобри личните си времена по плуване, бягане, фехтовка и стрелба. Участвала е и във всички държавни първенства по модерен петобой, спечелила е 10 сребърни и бронзови медала, като се е състезавала и в категорията за жени, откъдето също има медал. Бронзов медал има и от Европейската купа до 19 години. Сребърен медал на щафета има и от международния турнир Talent cup. Последният ѝ успех е второто място на Държавно първенство по триатлон, в СОК Камчия – 15 септември 2019г..
Успехът ѝ в училище е отличен 5,53 за учебната 2018/2019 г.
 
 
 
 
Виктория

Виктория Георгиева Стойнова  - 500 лв
Възпитаничка на ЕГ „Б. Брехт“, 9 клас
Тя е от награждаваните до момента деца, активна спортистка е, с успехи в плуването и петобоя, отлична ученичка е – 5.86 за миналата учебна година.
Годината е изключително успешна за нея. Освен спечелена квота в националния отбор за Световно първенство по модерен петобой, тя се състезава индивидуално в категория за девойки до 17 г и до 19 години, а също отборно в двете възрасти и в женската щафета и стига до финали в индивидуалното първенство до 17-годишна възраст. Това е и поставената от треньорите ѝ задача, която тя изпълнява успешно. На финалите на световното първенство за девойки индивидуално до 17 години тя заема 27 -мо място и индивидуално – 20-то място за девойки до 19 години при условие, че основната група състезатели са 3-4 години по-възрастни от нея. В женската щафета за девойки до 17 г. Виктория и Михаела заемат 13-то място, о отборно Виктория се класира на 7 и 11 място за девойки до 17 и до 19 години.
През 2019 г. Виктория Стойнова има 5 отличия на държавни първенства – на всички със сребърен медал в различни категории и възрастови групи.  Печели едно второ и едно трето място на Европейската купа мемориал „Христо Чочев“, като отново се състезава в по-горна възрастова група. За сведение е приложила всички протоколи от първенствата.
Последният ѝ успех е от 15 септември 2019– второто място на Държавно първенство по триатлон, в СОК Камчия.
 
 
 
 
 
Любомир

Любомир Иванов Германов – 500 лв
Възпитаник на Спортно училище – Пазарджик, IX клас, състезател на СК „Шампион“, на 15 години. През 2019 г се състезава изключително в модерен петобой. Най-сериозното му постижение за 2019 г. е Световното по модерен петобой в София, където от 67 участници се класира на финал с 24 място индивидуално , като участниците са с 1 година по-големи от него и 8 място на микс щафета. На Европейската купа „Христо Чочев-Мемориал“ е шампион за възрастта под 17 години, а при 19-годишните е трети. На ДП под 17 г в Пазарджик е държавен шампион, а при 19-годишните е трети. Има няколко сребърни и бронзови медали от други ДП: във Варна за под 19 години е с трето време от 24 състезатели и извежда отбора на второ място в отборното класиране. При 17-годишните е с бронзов медал – само на точка пред среброто. Пълен отличник
 
 
 
 
 
Стоил

Стоил Валериев Малинов– 500 лв
Студент 5-ти курс в УНСС, със среден успех от следването – 5.77. Едновременно с това е футболен съдия към Областен съвет на Български футболен съюз – гр. Пазарджик и гр.София и адвокатски сътрудник в Адвокатска кантора „Малинови“.
Има редица участия, награди  и публикации от студентски научни конференции, сред които 3-то място на Годишната студентска научна конференция на тема „Предизвикателства и проблеми на външните инвеститори в българската икономика“; 1-во място на конференцията на тема „Пазарът на недвижими имоти в България – състояние, проблеми и перспективи“; участие в международна научна конференция „Роля и значение на международното и наднационалното право в съвременния свят“, организира от Юридическия факултет на УНСС по повод 90-годишнината на проф. д-р Иван Владимиров; участие в международната научна конференция „Членството на България в Европейският съюз: Единадесет години по-късно“, организира под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев с научен доклад на тема „Икономическо-правни аспекти на членството на България в Европейският съюз“; научен доклад на тема „Прекратяване на договорите на длъжника в производството по несъстоятелност“ от участие в научната конференция „Традиция и развитие на законодателството в сферата на икономиката“; член е  на Студентски съвет при УНСС за мандат 2019-2021 г.; в топ 3 е в класацията „Студент на годината на УНСС“ - категория „Магистър“; участва в международни студентски състезания по гражданско и търговско право - в  предварителния писмен кръг на Националното състезание по гражданско и търговско право „Кристиан Таков“ през пролетта на 2019 г. от 20 отбора отборът на Стоил Малинов се класира на 2-ро място сред 8-те отбора, които достигат устните кръгове на състезанието. Отново през май заедно с отбора участва на предварителния писмен кръг на Националното състезание по решаване на наказателноправни казуси. На него се класират на първо място сред 10-те отбора, взели участие, и стигат до финалните кръгове, които се провеждат заедно с  Националното състезание по гражданско и търговско право „Кристиан Таков“. Само двама студенти, единият от които е той, вземат участие едновременно и в двете национални състезания. На самото състезание се класират на 3-то място от 8-те отбора.
Новина от Сдружение на предприемачите Пазарджик
( http://businesspz.org/news.php?extend.44 )