Новина: Представители на Сдружението участваха в среща с турска бизнес делегация при областния управител
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
петък 29 септември 2017 - 16:39:03


ПазарджикЧленовете на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Евтим Янев, Костадин Тошев и Нишан Бъздигян участваха в работната среща  при областния управител Стефан Мирев с турска бизнес делегация водена от Генералния консул на Р. Турция в Пловдив Хюсеин Ергани.

"Ние като членове на Сдружението на предприемачите много бихме се радвали и ще направим всичко възможно, което е по силите ни, ако вие решите да инвестирате в Пазарджик, това да бъде реализирано с най-малко съпротивление. Много се радвам, на вашето мислене, което и наше - на членовете на Сдружението, че преди всичко трябва да бъдем приятели.  Бъдем  липриятели, разговаряйки помежду си - идеите ще дойдат и след това реализациите им. Бихме се радвали поне през следващата година от тези 2,2 млрд. евро поне 10% да дойдат в област Пазарджик.Колкото повече ивнвеститори има , толкова повече перспективи пред младите хора ще има. Но вие сте направили първата стъпкап - да се опознаем, така че очакваме втората." Това каза управителят на фирма РАИС Нишан Бъздигян по време разговорите и представянето на участниците в срещата.

Консулът на южната ни съседка,  изрази задоволството си от срещата и убеждението си, че тя  ще положи основите за бъдещо сътрудничедство. Хюсеин Ергани отбеляза, че България предлага изключително добри възможности както като инвестиции, така и като логистична база при износа за ЕС, а  област Пазарджик  е от най-привлекателните области на България за логистика и инвестиции.

Областният управител  благодари на участниците и обобщи резултатите и очакванията си от форума: " За мен като представител на държавата в област Пазарджик, е изключително важно да работим както за привличане на инвестиции, така и за създаване на работни места, за развитие на икономиката, а по този начин ще задържим и младите хора в област Пазарджик. Надявам се, че тази среща ще бъде последвана от успешни бизнес партньорства не само на територията на областта, но и в цялата страна."

В състава на турската делегация бяха ощи главният търговски сътрудник при посолството на Р. Турция  в София, членовете на управителните съвети на сдруженията на бизнесмените, които развиват дейност в България,председателят и членовете на Турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически отношения на Р. Турция и бизнесмени и инвеститори, които участват в Есенния технически панаир в Пловдив.

По-късно турската делегация посети фирма РАИС, където се запозна с предмета на дейност и производствените възможности на предприятието за металообработващи машини с ЦПУ.

Пазарджик
Пазарджик


Новина от Сдружение на предприемачите Пазарджик
( http://businesspz.org/news.php?extend.36 )