Новина: Сдружението изпрати над 7 тона хранителни продукти и хигиенни препарати за пострадалите от наводнението в Мизия
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
сряда 13 август 2014 - 12:52:04


В отговор на апела на БЧК Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик организира дарителска кампания, подготви и изпрати камион с над 7 тона хранителни продукти и хигиенни препарати. Акцията е съгласувана с местната червенокръстка организация, както и с ръководството на Община Мизия. По тяхно искане бяха осигурени необходимите им след оттичане на водата препарати за дезинфекция, както и хранителни продукти и готови консерви с храни.Тази сутрин камионът с дарението от Пазарджик пристигна в Мизия. Дарението беше предадено на БЧК в Мизия. В акцията се включиха всички членове на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Част от тях предоставиха произвеждани в техни фирми продукти, а други дариха парични средства за закупуването на храните и препаратите. Дарението надхвърля сумата от 7 хиляди лева по цени на едро.
Идеята подкрепиха Дамският Лайънс клуб, бизнесменът Георги Йорданов, фирмите "Дермодинамика" и "Дичи", които също се включиха.
Дарението съдържа 1876 консерви с храни, 900 кг ориз, 250 кг брашно, 400 кг леща и боб, 850 пакета макаронени изделия (юфка, макарони, фиде), 680 литра олио, 300 кг захар, 1 палет кекс и сладкарски изделия, 130 бурканчета пчелен мед, 450 буркана лютеница, 532 литра кислол и белина, 125 литра миещи препарати, 700 броя препарати за почистване на фаянс и теракот, гъби и четки за почистване, 3 броя акумулаторни батерии.
„Сдружението на предприемачите изпълни една от своите цели, не сме направили нищо специално. Сметнахме за необходимо да изпълним нашия морален дълг, с което да помогнем на гражданите на Мизия, те наистина се нуждаят от именно такава помощ“, заяви miziaf.jpgпредседателят на Сдружението инж. Нишан Бъздигян и допълни: „Искам да благодаря на всички членове на Сдружението, както и на всички останали бизнесмени, които не са наши членове, но се включиха в кампанията. Ще спомена също, че един от нашите членове – д-р Стайко Спиридонов, изпрати два медицински екипа от неговата болница „Хигия“, които оказват спешна и неотложна помощ на нуждаещите се в Мизия“
Транспортът на дарението от Пазарджик до Мизия е осигурен от асеновградската спедиторска фирма „Комексмаш-Васил Пиронков“ЕООД.darenie_s4prp1.jpg

Новина от Сдружение на предприемачите Пазарджик
( http://businesspz.org/news.php?extend.25 )