Сдружението на предприемачите и депутатът Драгомир Стойнев обсъдиха промените в Закона за енергия от възобновяеми източници
17 мар : 13:05  от admin

Драгомир Стойнев се отзова на поканата на предприемачите да разясни предвижданите промени, касаещи ВЕИ
 
По покана на Сдружението на предприемачите в Пазарджик народният представител от „БСП за България” Драгомир Стойнев разясни последните промени в Закона за енергия от възобновяеми източници, които в момента се обсъждат в Парламента. Драгомир Стойнев е един от вносителите на промените, член е на Комисията по енергетика и председател на Комисията по въпросите на ЕС. Със скока на цената на електрическата енергия и на горивата интересът към изграждане на собствени мощности от възобновяеми източници е голям сред бизнеса.

Много от предприемачите планират за изградят фотоволтаични системи за собствено потребление. Депутатът Драгомир Стойнев отговори на техните въпроси по отношение на планираните в законодателството промени. Той ги увери, че правителството търси и нови схеми за подпомагане на бизнеса заради високите цени на енергоизточниците.
dragomir_stoinev2021_06_14aa.jpgЕдна от промените, която ще облекчи изграждането на фотоволтаици за собствено потребление, е въвеждането само на уведомителен режим за мощности до 5 мегавата. Интерес предизвика и планираната възможност за закупуване на батерия с финансиране до 70% по Плана за възстановяване и развитие.
 
Пред Драгомир Стойнев беше направено предложение от група земеделци – членове на Сдружението, да се изкупува зърно от държавния резерв не сега, а след три месеца, защото в момента всичкото зърно е в търговците, а не в производителите и така ще се подпомогнат само търговците. Освен това останалото към момента зърно е миналогодишно и с по-ниско качество, а ако се изчака3 месеца, държавата ще може да купи зърно от производителите и ще е с възможно най-добро по качество. Драгомир Стойнев пое ангажимент да представи предложението пред вицепремиера Корнелия Нинова.
 
Председателят на Сдружението на предприемачите Иван Неделчев благодари на народния представител Драгомир Стойнев за това, че е спазил обещанието си срещите с бизнеса да не са само предизборни. На срещата присъстваше и общинският председател на БСП Лиляна Мърхова. Драгомир Стойнев пое ангажимент да се отзовава, когато пред двамата бъде поставена от бизнеса тема или проблем за обсъждане.


Инициативи

ini_pbf.jpgini_fond.jpg
ini_zah_stoyanov.jpgini_mizia1.jpg

....
Етичен кодекс
e107_handbook.png
Предприемач на годината
e107_themes.png