Фондация „Надеждата на Пазарджик“ раздаде 16 финансови стимули на талантливи деца и младежи с успехи в науките и спорта
21 яну : 15:03  от admin

Учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Фондация „Надеждата на Пазарджик“ раздаде за седми път финансови стимули на талантливи деца и младежи.
Това е VII-та поредна официална церемония за връчване на финансови стимули от Фондацията за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“, учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Всички те са с изявени таланти и постижения в различни сфери на науката и спорта. Класирани са на състезания и олимпиади на национално или международно ниво. В училище са отлични ученици.

fond100121z3.jpg

В пресклуба на БТА-Пазарджик председателят на Фондацията Иван Неделчев връчи общо 16 финансови стимули, като два от тях са колективни – на спортен клуб и на вокална школа. Финансовият стимул, който отпусна Фондацията е в размер на 4800 лв.

Общият брой на отличените до момента деца е 65, а колективните награди са 5, в т.ч. и днешните. Подкрепата за младите таланти във финансово отношение до момента възлиза общо на 26700 лв.
С пожелание към децата да постигат своите цели, да следват мечтите си и да имат още по-високи успехи се обърна Иван Иванов, член на УС на Сдружението на предприемачите в Пазарджик. Той припомни, че пред Фондацията децата могат да кандидатстват отново, стига да посочат нови свои постижения.

Списък на отличените деца и младежи:

 Радослав Иванов Христов – 100 лв
8 клас, възпитаник на Спортното училище в Пазарджик, състезател на СК „Шампион“
Отличен ученик
Два златни, 1 сребърен и1 бронзов медал от турнир „Шампион“
От държавни по модерен петобой – 2 златни и 1 сребърен – отборни
От триатлон – сребърен при 15-годишните, от Баня
Златен медал от лекоатлетическо състезание в Пловдив и сребърен медал от лекоатлетически маратон в Пловдив.

Виктория Иванова Пенева- 100 лв
7 клас, възпитаник на Спортното училище в Пазарджик, състезател на СК „Шампион“ по плуване, триатлон и модерен петобой
От ДП – 1 златен, 3 сребърни, 2 бронзов, бронз от турнир по плуване „Шампион“
Отличен успех в училище

Красимир Йорданов Георгиев – 100 лв
3 клас СУ „Г. Брегов“, състезател на СК „Шампион“ по триатлон, плуване и модерен петобой
През 2019 г е държавен вицешампион то триатлон, дуатлон и триатлон – спринт, бронзов медалист от Европейската купа по триатлон в Македония, 2 сребърни и 1 бронзов медал от турнири в страната. С интерес и успехи в областта на математиката – бронзов медал от състезанието „Математик – умник“.

Кристиян Ангелов Франгов – 100 лв
Ученик V клас на СУ „Г. Бенковски“, отличен ученик, състезател на СК „Шампион“ по плуване, триатлон, модерен петобой
Има участия и медали от Държавни първенства през 2019 г и турнири в страната с международно участие, състезава се с по-големи от него състезатели. Участие в международен турнир „Златоперки“, където е подобрил всичките си лични времена .

Николай Филипов Филипов- 200 лв
V клас, ПМГ „К. Величков“, отличен ученик
Постижения: Първо място  на Областно ниво на Национално математическо състезание „Питагор“, второ място на „Европейско кенгуру“ и на Националната олимпиада по математика, трето място на Националното математическо състезание „Откриване на млади таланти“, отлични постижения на математическия турнир „Математика без граници“. Състезател на СК по фехтовка „Пентатлон“ и на СКМП „Олимпиец“. В първата осмица на България е на състезателите по фехтовка на шпага, завоюва трето място на Купа Пазарджик – шпага и е седми на състезание „Мастърс“ във Варна.  

Емил Костадинов Грозданов – 200 лв
8 клас, възпитаник на Спортното училище, състезател на СК „Шампион“ по плуване, триатлон и модерен петобой. През 2019 е спечелил общо 5 медала от държавни първенства, бронз от Европейската купа „Христо Чочев“, три сребърни медала от турнир „Шампион“, държавен шампион е по модерен петобой под 15 г.-  лично и отборно. Спечелил е квота и се е състезавал за Националния отбор на Световното първенство по модерен петобой за 17 и за 19 години.
Успех в училище - над 5.00

Ангел Ангелов Франгов – 200лв.
IX клас на ПМГ „К. Величков“, състезател на СК „Шампион“ – плуване, триатлон и модерен петобой
През годината от ДП във Варна и Велико Търново по модерен петобой печели златен и сребърен медал отборно, златен медал отборно и четвърто индивидуално място от Мемориал „Христо Чочев“, получава квота за световното през юли и завършва с подобрени лични времена във всички дисциплини. Второ място индивидуално от акватлон в Сандански, трето място – от международно участие, трето място в триатлон спринт в Русе, две първи и две втори места от турнир в Пазарджик.
Успех в училище: 5.50

Диди Йорданова Тодорова 200 лв
ПМГ „К. Величков“, 9-ти клас,  танцува в ДЮФА „Елица“
Отлични резултати на Областния кръг на Националната олимпиада по български език  и литература, класирайки се на първо място, и на Областния кръг на Националната олимпиада по математика, където заема трето място. Успешно взет изпит „Track Test“ с ниво B1, както и сертификат за ниво B1+. Участва в международния проект „Нашият зелен европейски град“ по програма „Еразъм+“, помагайки за доброто му осъществяване чрез видео, представящо родния град. Носител е на купи като част от ДЮФА „Елица“.

Димана Павлова Стефанова –300 лв
6 клас, Спортното училище в Пазарджик, Клуб по модерен петобой „Хебър“. Отлична ученичка
На световното първенство по модерен петобой в София достига до полуфинал – 25 място, като е значително по-малка на възраст от конкурентите си.
От Държавни първенства през годината има 3 първи места, едно второ и 3 трети. Пето място индивидуално на Европейската купа по модерен петобой до 17 години.

Георги Светославов Илиев -  300 лв
V клас ПМГ „К. Величков“, отличен ученик. От 2017г. е картотекиран състезател в Спортен клуб „Шампион“ – Пазарджик в спортовете плуване, триатлон и модерен петобой.  
На 11.12.2108г. е награден с грамота от кмета на гр. Пазарджик за отлични резултати в спорта.
Общо за 2019г. има спечелени 12 медала: 4 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала, както и множество отборни отличия от ДП и турнири в страната.

Иво Тодоров и Виктория Александрова от Танцов клуб „Импулс“ –– 500 лв
Двамата са 12-годишни, от училище „Проф. Иван Батаклиев“, редовно картотекирани състезатели.
От 2014 до сега са неизменни шампиони по спортни танци във всяка от възрастите, в които участват. Имат повече от 100 състезания в страната и в чужбина – Австрия, Словения, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия, Гърция, Македония.
През 2019 се състезават в групата на юноши младша възраст, в която са абсолютни шампиони на България  - първи са и в трите дисциплини латиноамерикански танци, стандартни танци и многобой в конкуренцията на 33 спорни двойки от 24 клуба в страната.
Предстоят им тренировъчни лагери и състезания в чужбина. И двамата са пълни отличници.

Дара Стоянова – 500 лв
Състезател на СКХГ „Диляна Прима“, категория ЕЛИТ, девойки младша възраст, 11-годишна.
2019г. беше изключително силна за Дара Стоянова, във всички турнири в които взе участие, всеки път успя да се изкачи на почетната стълбичка. От общо 11 национални и международни състезания в страната за една година, тя успя да се пребори за 29 медала, множество купи и призове. Дара Стоянова е първа – с най-висок резултат, от класираните гимнастички за „Олимпийско звено“. Отлична ученичка

Веселин Красимиров Чавдаров – 500 лв
На 9 г., състезател по Корабомоделизъм към „Модел – яхт клуб“ – Пазарджик. Най-малкият носител на световна купа по корабомоделизъм TENSHOK!
През 2019 г Веселин спечели световната купа за юноши TENSHOK и златен медал, като се класира на първо място в клас ЕСО TEAM U-12, в тим с ще един състезател на „Модел – яхт клуб“ – Пазарджик. От същото международно състезание Веселин завоюва и бронзов медал и третото място  в клас ЕСО MINI U – 12 .
На проведеното Държавно първенство по корабомоделен спорт по календара на Българската федерация по корабомоделен спорт, на националния шампионат за 2019 г., Веселин Чавдаров е със сребърен медал и второто място в клас ECO START в крайното класиране на юношите; бронзов медал и трето място във втория кръг в клас ECO START и първо място и златен медал на състезанието на яз. Батак в клас TEAM START, в тим със състезател от Варна.
В класирането за 10-те най-добри спортисти (юноши) на „Модел – яхт клуб“ – Пазарджик за 2019 г., Веселин Чавдаров е определен за спортист № 2 за постигнати високи спортни успехи по корабомоделен спорт.  Отличен ученик.

Vocal Academy с ръководител Сийка Вълчева при Младежки дом – 500 лв-  колективна награда. Възпитаниците на Академията са с множество отличия от национални и международни конкурси във Варна, Кюстендил, Пазарджик и Пловдив. Сред отличените изпълнители са Стела Петришка, Патрисия Вацева, Светослав Крамарски, Здравка Дунгарова, квартет Hell Sounds, Невена Кирева, Кристиян Милтенов, Саня Стоименова, Соня Савова, Невена Кирева– и Йоана Палешникова.

СК „Палашев“ – колективен финансов стимул - 1000 лв,
СК „Палашев“ е най-новият картотекиран клуб по триатлон към Българската федерация по триатлон. През 2019 г всичките състезатели на клуба имат отличия на държавно и международно ниво. Част от тях вече са получавали финансови стимули от Фондацията, сред тях са Борислав Палашев, Маурисио Папазов, Никол Колишева, които са първенци на международни състезания.
През 2019 г. състезатели на клуба имат златни медали от международни турнири по триатлон в Македония и Румъния, от първенства в Сандански, Плевен, Русе, Пловдив и др.
Всичките им състезатели имат и отличен успех в училище.

fond200121.jpg
 
fond100121z1.jpg
 
fond100121z10.jpg
 
fond100121z11.jpg
 
fond100121z12.jpg
 
fond100121z2.jpg
 
fond100121z9.jpg
 
fond100121z8.jpg
 
fond100121z7.jpg
 
fond100121z6.jpg
 
fond100121z5.jpg
 
fond100121z4.jpg
 
 
Видео от събитието може да откриете на сайта на БТА - http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_qflfnmu6
 
 
 
*********************************
 Допълнително бяха връчени наградите на: Сийка Вълчева, Диди Тодорова и Димана Стефанова
 
 
 Сийка Вълчева
 
 
 Диди и Димана
 


Инициативи

ini_pbf.jpgini_fond.jpg
ini_zah_stoyanov.jpgini_mizia1.jpg

....
Етичен кодекс
e107_handbook.png
Предприемач на годината
e107_themes.png