Фондация "Надеждата на Пазарджик" връчи награди на деца, постигнали успехи в учението, изкуствата и спорта
01 дек : 15:06  от admin

Фондацията за надарени деца "Надеждата на Пазарджик" на 29 ноември 2017 г.  в Пресклуб БТА - Пазарджик, връчи официално  грамоти и финансови стимули на деца, които са постигнали високи успехи в учението, изкуствата и спорта. Това е втората церемония по връчването на награди, съобщи председателят ѝ Иван Неделчев. В началото на годината - през януари, бяха връчени награди на обща стойност 3 хиляди лева, разпределени на 9 деца, а днес наградите са на обща стойност 5 хиляди лева, като има 3 колективни награди, а общо отличените деца са 15.


Фондация "Надеждата на Пазарджик" е учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Неговият председател Димитър Събев подчерта, че наградите се връчват публично не само за да бъде максимално прозрачна  дейността на Фондацията, но и за да се популяризират успехите на децата, те самите да разберат, че са високо оценени, за да имат самочувствие и увереност в себе си.

"Всички деца са отговорили на изискванията ни и ще започна с тези, които събраха най-много точки при гласуването на членовете на УС на Фондацията - тяхната награда е колективна - това са четири момчета от Професионалната гимназия по механоелектротехника, които са един отбор, взел участие в Състезанието „Светът е електроника“. Наградата за отбора на ПГМЕТ е общо в размер на 1000 лева, разпределени поравно между четиримата. Това са: Божидар Сонев Трендафилов, Йордан Йорданов Петков, Йоан Тихомиров Стойков и Георги Станимиров Банкин, обяви председателят на Фондацията Иван Неделчев. Четирите момчета са завоювали призови места в състезанието, отлични ученици са и отлични спортисти.

Другите две колективни награди са за Мажоретен състав "Мистерия" при ОДК- Пазарджик, които получиха награда от 1000 лв и за Боксов клуб "ДОГ ФРИКС" - Пазарджик, които бяха наградени с 900 лв.

Ето и списъкът на всички отличени деца и колективи, паричната сума на наградата, както и постиженията им:Колективни награди:
1. Отбор на Професионалната гимназия по механоелектротехника,  взел участие в Състезанието „Светът е електроника“. И четиримата участници са класирани на призови места в различните възрастови групи.
Наградата за отбора на ПГМЕТ е общо в размер на 1000 лева, разпределени поравно между четиримата.
Отличените ученици са:

Божидар Сонев Трендафилов - 250 лв
-ученик от 11 клас, специалност „Компютърна техника и технологии“ - спечелил второто място в първа възрастова група - IX-X клас на Националното състезание „Светът е електроника“.
В 9 и 10 клас участва в училищния кръг на националното състезание „Мога и зная как“ и заема първо място в своята възрастова група. Участва в националното състезание по компютърни мрежи в гр. София.

Йордан Йорданов Петков - 250 лв
-ученик от 11 клас, специалност „Компютърни мрежи“ - спечелил второто място в първа възрастова група - IX-X клас на Националното състезание „Светът е електроника“. Председател е на училищния ученически съвет на ПГМЕТ. Той е отличен ученик и активно участва в училищни и извънкласни дейности. За втора година участва в проект „Твоят час“ в клуб „Моят любим чужд език.

Йоан Тихомиров Стойков  - 250 лв
- ученик от 12 клас в Професионална гимназия по механоелектротехника гр. Пазарджик, специалност „Компютърна техника и технологии“ - спечелил трето място във втора  възрастова група - XI-XII клас на Националното състезание „Светът е електроника“.
Той е с отличен успех, изявен спортист е, състезател по лека атлетика в отбора на ПГМЕТ, достигнал до републиканско ниво. Участва в различни клубове и дейности по интереси. Изявява се в Младежки театър „Приятели“. Участник е в регионалното състезание EuroScola 2017г, на което учениците от ПГМЕТ постигнаха голям успех и завоюваха награда за цялото училище.

Георги Станимиров Банкин - 250 лв
- ученик от 12 клас в Професионална гимназия по механоелектротехника гр. Пазарджик, специалност „Компютърна техника и технологии“ - спечелил трето  място във втора  възрастова група - XI-XII клас на Националното състезание „Светът е електроника“.
Той е с отличен успех, изявен спортист е в отбора по баскетбол на ПГМЕТ.

2. Мажоретен състав "Мистерия" при ОДК- Пазарджик-1000 лв

"Мистерия" е първият български мажоретен състав, участвал през 2015 г. в Световното първенство в Прага и спечелил още с първото си участие 1-во място. Носител на международни и национални отличия от Международния фестивал "Диамантен батон" в Сърбия, от фестивала в Хърватска, от Националния конкурс "Дъга на таланти 2016", от Международен конкурс "Южни слънца" - Петрич и от пазарджишкия фестивал "Слънчева Бесапара". От последния световен шампионат по мажоретен спорт в Прага през 2017 г. се завърнаха с един златен медал, един сребърен и два бронзови в различните дисциплини.
В приложената от състава документация е дневник със записалите се в състава момичета, както и бележниците за миналата учебна година - успехът им отговаря на изискванията.

3. Боксов клуб "ДОГ ФРИКС" - Пазарджик  -900 лв
В клуба тренират 15 деца, част от които са национални състезатели, носители на национални и международни титли, неколкократни шампиони на България, а Петър Асенов (който е един от призовите състезатели) е и сребърен медалист от европейско първенство.
Сред успешните състезатели на клуба е Теодор Коев- многократен шампион на България и носител на Купа България. Успехът му е над 5:00. от Гимназията по механоелектротехника.
Други успешни състезатели на клуба са Радослав Кабаджов - многократен шампион на България и Купа България, състезател от националния отбор и  Юрк Шер - също шампион на България и носител на Купа България.

Индивидуални награди:
Катрин Руменова Малинова - 300 лв

Заявлението е подадено от директора на СУ "Г. Брегов" - Пазарджик г-жа Добринка Райкова.
Директорът на училището посочва, че Катрин е талантлива млада художничка, отлична ученичка, участва в ученическия съвет към училището, отличена в няколко национални и регионални конкурси.
Приложени са грамотите, сертификатите, както и няколко от най-добрите ѝ рисунки.

Стефан Иванов Сталев - 300 лв

Неговото заявление също е от директора на СУ "Г. Брегов" - Пазарджик г-жа Добринка Райкова. Тя посочва, че Стефан е отличен ученик, също се занимава с изобразително изкуство, изброени са призовите му награди и грамоти от международни пленери и конкурси за рисунки. И за него са приложени най-добрите му творби.

Дара Виденова Стоянова -300 лв, състезателка по художествена гимнастика на "Диляна Прима", с повече от 10 награди през тази година, последните ѝ награди са от Лондон - London summer cup - злато и сребро, от международния турнир "Феникс София",три сребърни отличия и Голямата купа в многобоя в група А от турнира на Нешка Робева в София.

Борислав Бориславов Палашев - 300 лв  - петобоец, европейски шампион в триатлона, от тази година вече се подготвя в Спортното училище.

Любов Николаева Чалъкова,  200 лв
Картотекирана състезателка по плуване в БФПС София от 2013 г.
Освен медали от национални състезания, има призови места и медали от международни състезания в Гърция и Сърбия.

Любомир Иванов Германов - 200 лв
-състезател на СК "Шампион", понастоящем ученик в Спортното, три пъти държавен шампион по триатлон, един път по дуатлон, награди и като петобоец

Минчо Йорданов Танев -100 лв
Възпитаник на ЕГ "Б. Брехт". , класиран на 2-ро място в областния кръг по правопис на английски език, най-висок бал на матурите по български език и математика за миналата година, пръв на олимпиадата по немски в гимназията

Георги Димитров Попов - 100 лв.
Има призови места "Европейско лингвистично кенгуру", конкурс по правопис на английски език, трето място на областен кръг на олимпиада по астрономия

Михаела Стоянова Зонова - 100 лв
Това е една от надеждите ни в триатлона, с успехи и в многобоя, с редица награди от спортни състезания по плуване

Стефан Георгиев Георгиев - 100 лв
Възпитаник на Професионална гимназия по облекло, специалност Фризьор, с няколко награди от международни конкурси

Доника Красимирова Кръстева - 100 лв
Също възпитаничка на  Професионална гимназия по облекло, специалност Фризьор, Трето място от  Панорамата на професионалното образование - Пловдив.
 
 
 


Инициативи

ini_pbf.jpgini_fond.jpg
ini_zah_stoyanov.jpgini_mizia1.jpg

....
Етичен кодекс
e107_handbook.png
Предприемач на годината
e107_themes.png