"Предприемач на годината" за 2017 е г-н Стефан Марков - собственик на "САМ-КИНТИ"
04 дек : 17:01  от admin

stefan_markov2017aa.jpgНа тържествена церемония снощи в Пазарджик бяха връчени годишните награди „Предприемач на годината“. Тази година бяха присъдени общо 5 награди - Голямата награда "Предприемач на годината", както и Награда за иновации и технологии, Награда за динамично развиваща се фирма, Награда за успешна инвестиция и най-новата награда - Награда за социално отговорна фирма. Тази награда се връчва за пръв път. „Учредена е с идеята да бъдат отличени добрите практики и бизнесмените, които са и добри, и отговорни работодатели, които се грижат за здравето на своите служители и полагат усилия да създадат максимални удобства на работните места в своите предприятия, обяви в началото на церемонията председателят на Сдружението г-н Димитър Събев.

На общо събрание, провело се в края на октомври, членовете на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик избраха за предприемач на годината г-н Стефан Марков, управител на „Сам – Кинти“ ЕООД.  Предприятието работи от 1993 година и произвежда машини и автоматични технологични линии за сладкарски изделия. Фирмата предлага индивидуални решения и нестандартно оборудване за различни сектори на хранително-вкусовата промишленост, а също така и точни, ефективни и прецизни решения за сладкарската индустрия в световен мащаб. През 2012 г. „Сам-Кинти“ отвори и заведение за бързо хранене, което е известно с изключително здравословно приготвяната храна, а тази година заработи и новата им автокъща „Прогрес“.
Носител на първата награда за социално отговорна фирма е г-н Нишан Бъздигян, управител на „РАИС“ ООД. Фирмата от години осигурява на своите работници допълнително здравно обслужване, което покрива профилактични прегледи, прегледи при специалисти, възстановяване на средства, дадени за лекарства. Всички служители на РАИС получават безплатно топъл обяд. Фирмата поема изцяло грижата и за работното облекло, организира тиймбилдинги сред природата, осигурява безплатна почивка на своите работници на почивната база на РАИС с бунгала край язовир “Батак”.
Наградата за успешна инвестиция беше присъдена на Костадин Тошев – за изграждането на новия „Хипермаркет КРЕЗ“ и стрелбищен комплекс „КРЕЗ Армъри“. Комплексът разполага със закрито стрелбище, оръжеен магазин, работилница, зала за обучения и медицински кабинет на обща площ от 940 кв.м. Предлагат се също пакети с услуги, подходящи за тиймбилдинг, частни партита за деца и възрастни, като за целта предоставя необходимото оръжие, боеприпаси и инструктори.  КРЕЗ вече има и онлайн магазин. Тъй като г-н Тошев беше възпрепятстван да присъства, наградата получи управителят на „Хипермаркет КРЕЗ“ г-жа Красимира Паунова.
Носител на наградата за динамично развиваща се фирма е Красимир Георгиев, управител на "Миракъл Краси Мейкър" ЕООД. Компанията е една от първите търговски фирми в Пазарджик. Създадена е през 1990 година.  В момента "МКМ - Миракъл Краси Мейкър" разполага с пакетажен и производствен цех в Пазарджик, както и с голяма мрежа за търговия с хранителни стоки от собствената търговска марка - "МКМ". "Миракъл Краси Мейкър" пакетира варива - боб, леща и ориз. Най-известният им продукт собствено производство е варен боб на МКМ, технологията за който е закупена от БАН и доразработена от специалисти на компанията съобразно сортовите характеристики на всеки боб.
Наградата за иновации и технологии беше присъдена на един от новите членове на Сдружението – д-р Неделчо Ситнов -  Дентална клиника Сити Дент Пазарджик ЕООД. Клиниката е оборудвана с най-съвременни 3D технологии – скенер и принтер за печатане на хирургични водачи, благодарение на който в рамките на няколко часа на място може да се изпечати водач за поставяне на зъбен имплант и много прецизно да се позиционира. Благодарение на 3D технологиите в СитиДент изработват висококачествени зъбни протези, коронки и мостове. Освен за денталните импланти, 3D скенерът и  3D принтерът се използват и за лечението с алайнери, както и за диагностициране и лечение на различни дентални проблеми.
На тържествената церемония бяха връчени и други две отличия: за дарител на годината беше обявен Иван Неделчев – за направено дарение към Фондацията за талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“, а за цялостен принос към сдружението беше отличен посмъртно Борислав Митраков. Неговата съпруга – Елена Георгиева, прие кристалната награда с благодарност за проявеното отношение към Борислав Митраков.
Гост на връчването на наградите беше заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров. „Не е лесно да бъдете успели предприемачи, не е лесно да се грижите за хората, които работят за вас, но чрез вашия просперитет се постигат две основни неща за нашето общество – едното е намаляване на безработицата, а другото - по-добри социални и икономически условия на живот в Пазарджик“, заяви Йордан Кожухаров. Своите пожелания за бизнес успехи към предприемачите отправи чрез поздравителен адрес до тях и кметът на Пазарджик Тодор Попов. Поздравления и подаръци поднесоха  г-н Мирослав Тончев от БСК, представители на Конфедерация на работодателите „Тракия” и на Сдруженията на бизнеса от Стара Загора, Пловдив, Асеновград и Панагюрище.
    
stefan_markov2017.jpg
Председателят на Сдружението г-н Димитър Събев и носителят на наградата
"Предприемач на годината 2017" г-н Стефан Марков
krasimir_georgiev2017.jpg
Г-н Красимир Георгиев - "МКМ - Миракъл Краси Мейкър"

nedelcho_sitnov2017.jpg
Д-р Неделчо Ситнов" - Дентална клиника СитиДент Пазарджик

nishan_bazdigyan20171203.jpg
Г-н Нишан Бъздигян - РАИС ООД

krasimira_paunova2017.jpg
Г-жа Красимира Паунова - ХИПЕРМАРКЕТ КРЕЗ

ivan_nedelchev2017.jpg
Г-н Иван Неделчев

elena_georgieva2017.jpg
Г-жа Елена Георгиева

aleks_lazar.jpg
 Водещите на вечерта Александър Иванов и Лазар Вълчев, които първи пуснаха дарението си в кутията за благотворителната кампания на Фондация за подпомагане на талантливи деца "Надеждата на Пазарджик"
 
 Инициативи

ini_mizia.jpg
ini_pbf.jpgini_fond.jpg

....
Етичен кодекс
e107_handbook.png
Предприемач на годината
e107_themes.png