Нишан Бъздигян е първият председател на новоучредената Конфедерация на работодателите „Тракия“
29 яну : 13:33  от admin

schp290114.jpgСдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик е сред учредителите на нова работодателска организация, обединяваща подобни сдружения от Южна България. Това обяви на пресконференция председателят на пазарджишкото сдружение на бизнеса инж. Нишан Бъздигян. Той е и първият председател на новата Конфедерация на работодателите „Тракия“. Нейни учредители са още Сдружението на предприемачите в Панагюрище, Клубът на работодателя в Стара Загора, Бизнес експертен съвет – Пловдив и Съюзът на работодателите в Асеновград.

При контактите помежду си бизнес сдруженията са идентифицирали общи проблеми, решението на които ще търсят, обединявайки се. Организацията е отворена и в нея могат да се включат и други сдружения на бизнеса. Членове на Управителния съвет са председателите на сдруженията. Председателят на конфедерацията се избира с мандат от 1 година.
Представителите на бизнеса са притеснени от липсата на достатъчно категорични мерки срещу сивия сектор.
От работещите в трудоспособна възраст 4 милиона и 600 хиляди човека заетите са само 1 милион 685 хиляди души, което предполага един огромен сив сектор и голямата тежест за издръжката на цялата държавна машина, на пенсионерите и учениците се пада върху заетите в частния сектор, които са едва 1 милион и 400 хиляди души, посочи Евтим Янев, заместник-председател на Сдружението в Пазарджик и общински съветник. Според него правителството е показало, че има желание да работи в посока на решаване на проблемите на бизнеса, но това е станало под натиск, затова предприемачите са взели решение да оповестят своите искания, да увеличат натиска и да посочат адекватни решения, които биха подобрили условията за бизнеса. Като позитивни решения той посочи изискването за прилагане на методика за изчисляването на такса смет не както досега на база данъчна оценка, а по количествени ксритерии.
Конфедерацията на работодателите „Тракия“ си е поставила за цел и насърчаване на икономическата активност на частните предприемачи и работодатели в Южна България, както и подобряване на бизнес средата в различните области и общини от Южен Централен район, а също така и реализиране на инициативи от благотворителен характер.Инициативи

ini_mizia.jpg
ini_pbf.jpgini_fond.jpg

....
Етичен кодекс
e107_handbook.png
Предприемач на годината
e107_themes.png